lauantai 8. kesäkuuta 2013

Ojasta allikkoon ja muita elämänohjeita.

Fongasin tuossa männä viikolla että kalastajatkin voivat elää ihan täysipainoista elämää, vaikka ajattelisivat, näkisivät unia ja puhuisivatkin vain kalastuksesta.

Heittelin nimittäin tapani mukaan itseäni kokeneemmalle, oikealle silakantuoksuiselle kalamiehelle kalastusvinkkejä kuin vonkaleita suoraan kylmälaukkuun perattuna.

Että mummotkin saa paremmin suustaan kiinni jos mäskää niitä kahvipullalla. Vaikka iskee ne hanakasti ilman syöttiäkin. Deodorantilla ja uusilla puhtailla kuteilla alkavat muutkin eväkkäät uimaan liiveihin, ainakin kutuaikoina. Netillä saa kalasteltua helposti vastarannan kiiskiä. Teistejä löytyy parhaiten kasteveden ääreltä ja kolehtihaavia kokemalla. Kännikaloihin törmää sokeampikin kalajuttuineen ja narrattavaa löytyy kaikkialta, jopa niinkin kuivasta lähteestä kuin veroilmoitus. Emännälle pitää erityisesti antaa siimaa. Pamahtaa muuten varoittamatta poikki ja pääse lopullisesti karkuun. Väsyttämällä tuonkin saa kyllä taitava fongaaja ihan hyviin fileisiin koukutettua.

Elämähän on pelkkää Mertarannan suulla tanssimista, lottoamista, pientä ja vähän isompaakin nappailua, työstä käypää pilkkimistä, pohjalta nousseita ja pinnallisempia täkyjä,..vain kalajuttujen koko on rajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti